Spain

Versus obre les portes a la dansa de proximitat

La covid-19 ha inspirat el Ballet de Barcelona, companyia dissident del Ballet de Catalunya que dirigeixen Chase Johnsey, Carlos Renedo i Carolina Masjuan, a crear una peça per a tres intèrprets, titulada Atura, i que la setmana passada es va presentar a la sala Versus Glòries de Barcelona. La peça es tornarà a representar el dimecres.

El Versus, fins ara reservat per al teatre, amplia la seva programació amb els espectacles de dansa de proximitat. Ben aviat està prevista una estrena a càrrec de la companyia de la coreògrafa Maria Rovira.

La idea original i direcció d'Atura és de Carlos Renedo, que, juntament amb els excel·lents i joves ballarins –l'argentí Aníbal Caballero, la catalana Estela Coll i la italiana Giuliana Restivo–, mostren a l'espectador com s'han enfrontat a la pandèmia, confinats a casa. També parlen de les seves lesions físiques que els han impedit ballar i que han viscut de manera similar a un confinament.

Tots tres tenen excel·lents condicions físiques. Elles tenen unes segures puntes i uns espectaculars arabescos i developpés. Per la seva banda, Caballero mostra precisió en els girs i un salt elevat. L'experiència els portarà a aconseguir més maduresa escènica. Atura és una peça sense pretensions, dinàmica i amena, de 45 minuts de durada, en la qual el públic s'ho passa bé. En el seu vocabulari coreogràfic la dansa clàssica s'entrellaça amb la contemporània en solos, duos o trios, acompanyats per les músiques clàssiques de P.I. Txaikovski, Ricardo Drigo o Adolphe Adam, a més de partitures actuals com les de JD Mayer.

Al desembre, la incansable Maria Rovira presentarà Evangelium, una intensa peça interpretada per quatre ballarins de la seva companyia de dansa contemporània. L'obra gira al voltant dels quatre evangelistes de Jesús, que l'autora converteix en homes contemporanis. La música és de Jordi Savall i d'Eduard Iniesta.

Dansa a Terrassa

Un altre incansable programador que no es deixa intimidar per la covid-19 és Adrià Fornés, director de la Temporada de Dansa i Música de Terrassa, que ha programat per al 7 de novembre una interessant actuació del grup Par en Dansa, dirigit pel ballarí i professor de dansa cubà establert a Barcelona Adolfo Castellanos. Aquest grup, format per ballarins procedents de diferents països, interpretarà coreografies del mateix Castellanos, i una esperada peça sobre el Bolero de Ravel, signada per Miquel G. Font. A aquesta actuació la seguirà la del Ballet Nacional d'Espanya. El trimestre finalitzarà amb l'actuació de la carismàtica ballarina Lucia Lacarra i del també ballarí Matthew Golding.

Altres espais escènics que continuen amb la seva programació són el Sat, que presentarà les companyies de Mar Gómez i Ana Borrosa, i el Mercat de les Flors, que al novembre seguirà amb el seu habitual Festival El Més Petit de Tots i actuacions com les de les Big Bouncers i Eulàlia Bergadà, entre d'altres.

Football news:

Hertha celebró la victoria con las gradas vacías: aplaudido, socializado, Guendouzi incluso lanzó una camiseta
Tuchel no tiene intención de renovar su contrato con el PSG. Será agente libre en el verano
Massimiliano Allegri: Quiero trabajar en el submarino. La liga progresa gracias a entrenadores extranjeros
Branislav Ivanovic: Abramovic es una de las personas más importantes de mi carrera. No solo el propietario, sino un amigo
Zlatan Ibrahimovic: Chicago Jordan es un ejemplo perfecto del carácter de los ganadores. No soy Michael, pero también exijo mucho
Ronaldo no Interfiere con la Juventus por primera vez. Esta temporada será la mejor para él en Italia, pero el turinés corre el riesgo de repetir los problemas del Real Madrid, sobre cómo Pirlo integró a Cristiano en el sistema
Sergio Dest: Espero jugar con Messi una temporada más. Todo el mundo quiere que se quede