Spain

Un espectacle de dansa al Born encén els llums de Nadal de Barcelona

La dansa suspesa en grues que volia simbolitzar la tradició de reunir-se entorn d'una taula durant el Nadal, un espectacle dirigit per la ballarina Sol Picó, va ser la forma d’encendre la il·luminació nadalenca aquest any a Barcelona. Es va fer al Born, finalment amb públic: 400 persones assegudes en cadires guardant la distància de seguretat. El final de l'espectacle concloïa amb una al·legòrica encesa dels llums, moment en el qual es va encendre tota la il·luminació nadalenca de la ciutat, excepte les del passeig de Gràcia. Els comerços d’aquest eix han decidit retardar-ho en protesta contra el que qualifiquen de “política restrictiva” del Consistori, que els va denegar el permís per posar una pista de gel en els Jardinets de Gràcia. No obstant, els llums s'encendran aquest divendres.

“A l'octubre passat vam demanar permís per instal·lar una pista de gel sintètic de 200 metres que no suposava cap cost per a la ciutat i que es gestionava amb reserves mitjançant una app. Ens van contestar aquest dijous denegant-nos el permís”, explicava Lluís Sans, de l'associació de comerciants del passeig de Gràcia. Sans afegia que la decisió d'iniciar les obres del col·lector de la Diagonal en plena campanya de Nadal també els perjudica perquè hi ha un 26% dels compradors que procedeixen de l'àrea metropolitana.

L'espectacle Covinal el van interpretar 15 artistes, nou ballarins i sis músics, que es movien en plataformes mòbils fins a arribar a una gran plataforma, situada davant de l'entrada del Born. Al·legòricament es volia representar les escenes o situacions que s'han viscut als domicilis de la ciutat durant la pandèmia. Tots anaven descendint sobre la plataforma i van organitzar una taula tradicional de Nadal. Una jove que arribava suspesa d'una gran grua era l'encarregada d'accionar el mecanisme de l’encesa dels llums nadalencs. En aquell moment es van activar tots els llums a la ciutat, que aquest any arriben als 100 quilòmetres lineals, a més dels perfils dels mercats municipals. El centre és una de les zones en les quals s'ha reforçat la il·luminació nadalenca per animar més al ciutadà barceloní a baixar i fer les seves compres.

Football news:

Ronaldo: el Real Madrid se equivocó al dejar ir a hakimi. A veces me digo a mí mismo: Imagínate a TI mismo y a él: nos moveríamos a buena velocidad
Barcelona no consideraría la participación de Messi en el juego con el Athletic, si no fuera un partido por el trofeo
Jürgen Klopp: el Manchester United está volando ahora y tenemos dificultades. Pero no estamos tan lejos de la forma superior
Klopp sobre los abrazos: si Amenazara la salud de los jugadores, no lo haríamos. El campo es un lugar seguro
Mourinho-Bale en el entrenamiento: ¿Quieres quedarte aquí about volver al Real Madrid y no jugar al fútbol?
Paul Pogba: el Partido contra el Liverpool será una batalla. Manchester United necesita mantener la calma
Roten sobre Mbappé: ha empeorado en tratar a sus compañeros de Club. Cuando kilian éxito, es similar a la de ronaldo