Spain

Llum al final del túnel de Glòries

És d'aquells moments emocionants per a qualsevol enginyer: quan en l'excavació d'una galeria les màquines que han atacat pels dos extrems es troben al punt del mig. Després de mes de cinc anys d'obres (entre els quals n'hi va haver un d'aturada després de rescindir els contractes i tornar adjudicar) en el cas del túnel de Glòries de Barcelona, aquest moment va arribar ahir. I en un dels punts més crítics: sota els túnels ferroviaris de les línies R3, R4 i R1 de Renfe, a gairebé 30 metres sota terra. Les màquines ja s'havien trobat a la galeria en sentit de sortida de Barcelona i ahir dimarts ho van fer en el sentit d'entrada.

El túnel permetrà soterrar la Gran Via per sota de la plaça, en dues galeries (dos tubs) unidireccionals que cobriran la distància entre el carrer de Castillejos i la rambla del Poblenou. La longitud total dels túnels frega el quilòmetre: 957 metres. L'Ajuntament de Barcelona va anunciar la setmana passada que el túnel en el sentit de sortida (cap al riu Besòs) es podrà estrenar al setembre. I a finals d'any, s'estrenarà en els dos sentits, també en direcció Llobregat.

Ara, la previsió és que en les properes setmanes “en l'últim tram excavat es construeixin les tres dovelles que falten i que serviran per executar i finalitzar l'estructura”, va explicar ahir el l'Ajuntament a través d'un comunicat. Mentrestant, es treballa en l'execució de les estructures de les sortides d'emergència dels carrers Ciutat de Granada, Escultor Claperós i Llacuna; i es construeixen els murs d'instal·lacions (com la il·luminació i la ventilació) i de tancaments interiors.

A més, s'estan duent a terme treballs d'instal·lacions (sales tècniques, safates d'instal·lacions o canonades de la xarxa antiincendis) i treballs d'acabat del túnel (carrils per al fals sostre i estructures de suport de panells, entre d'altres).

Per finalitzar les obres faltarà també executar la pavimentació a les boques del túnel (l'última capa de la calçada per on circularan els vehicles) i continuar amb les primeres capes del paviment a la resta de la calçada interior. Està previst que pels túnels passin cada dia 90.000 vehicles.

Football news:

Leipzig tiene 6 victorias consecutivas en la Bundesliga
El Borussia de Gladbach ha perdido 5 partidos consecutivos tras anunciar la salida de Rose al Dortmund, La quinta derrota consecutiva de los Gladbach. Cabe destacar que esta serie comenzó después de que se anunció oficialmente la salida del entrenador en jefe marco rosa al Borussia Dortmund en el verano
Brunu sobre los partidos con los seis grandes de la Premier League: ¡Anotó el Tottenham, pero dicen que el penalti no cuenta!
Arteta sobre el partido contra Burnley: Obviamente hubo un penalti, no hay discusión
Después de la guerra, el equipo alemán se convirtió en el mejor en la liga francesa 2. Luego el Club no se dejó ir y fundó su Copa de Europa
Zinedine Zidane: el Real Madrid se ha preparado bien para el Atlético. En el derbi no hay favoritos
Ronaldo podría perderse el partido con la Lazio por el partido con el Oporto en la liga de Campeones. No está listo al 100%