Spain

La rebel·lió del bloc Venus

Els veïns del bloc Venus del barri de la Mina, a Sant Adrià del Besòs, han engegat una campanya a Internet per recaptar fons per denunciar la deixadesa de l'Administració envers el veïnat. Busquen aconseguir, almenys, 12.800 euros que els permetin pledejar contra el Consorci del barri de la Mina, que manté paralitzat, des de fa 19 anys, l'enderrocament de l'edifici i la reubicació dels seus veïns.

El Pla de Transformació Urbanística de l'any 2000 preveia l'enderrocament de l'edifici Venus i el reallotjament dels veïns dels 243 pisos en altres habitatges del barri. L'administració que havia de realitzar aquest pla era el Consorci de la Mina, integrat per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Adrià i Barcelona.

Paqui Jiménez, una de les veïnes del bloc, denunciava aquest dimarts: “Després de 20 anys de paràlisi, bloquejos i silencis administratius només 50 famílies han optat per reallotjar-se; la resta, 193, estan atrapades en un bloc”. En aquests 20 anys l'edifici s'ha degradat a causa de la seva eterna provisionalitat i al fet que els espais comuns no són d'una comunitat de propietaris, sinó de la mateixa Administració. En la pràctica, a l'edifici avui prolifera la venda i el consum de drogues, la insalubritat, les ocupacions, l'incivisme i, sobretot, la manca de responsabilitat de l'espai comú. L'any passat van ser diversos els talls de llum a causa de les punxades en el circuit elèctric.

“L'única solució que planteja el Consorci és reallotjar les famílies en altres habitatges a canvi que els veïns paguin 34.000 euros contractant un préstec privat. Una alternativa injusta que trasllada la responsabilitat a les persones afectades. Unes persones que tenen una mitjana d'edat de 60 anys i que sobreviuen gràcies a ajudes socials, pensions no contributives…”, denúncia Jiménez.

Els veïns creuen que la mesura justa hauria de ser la del reallotjament. “Per un pis a Venus un altre pis al barri i els veïns que paguin l'IVA i la diferència de metres”, sosté Paco Hernández, un altre dels propietaris. Amb la campanya de micromecenatge els veïns pretenen pagar els lletrats del Col·lectiu Ronda que reclamaran al Consorci de la Mina el pagament de 100.000 euros per a cadascuna de les famílies afectades pels danys provocats durant anys de paràlisi en el procés d'expropiació. “Aquí només el 0,05% dels veïns podem mantenir-nos amb el nostre treball. Les administracions han d'ajudar-nos i no posar pals a les rodes”, denúncia Jiménez.

Football news:

Frenesí en Frankfurt: Eintracht golpeó la portería 34 veces, pero casi perdió (se salvó 9 minutos antes del silbato)
El Real Madrid renovó su contrato con Casemiro hasta 2023 (Marca)
Teddy Sheringham: Pogba necesita irse para que el Manchester United compre a alguien con la mentalidad correcta
En Francia, 400 aficionados acudieron al fútbol ilegal. Después del gol, salieron corriendo al campo
Sulscher sobre el Alquiler de igalo: Espero que pueda completar lo que comenzó, posiblemente ganando el trofeo con el Manchester United
Müller sobre Alfonso Davis: el corredor de Munich le roba constantemente el balón a su rival
Favre sobre 0-1 con Bayern: Borussia Dortmund merecía un empate