Spain

La Guàrdia Urbana intensifica el control de patinets a Barcelona

A partir d’aquest dilluns la Guàrdia Urbana de Barcelona intensifica els controls sobre l'ús de vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, segways o trixis, que tenen prohibit, entre d’altres, circular per les voreres i portar dues persones. L'import de les sancions per incomplir aquestes regles serà de 100 a 500 euros.

L'Ajuntament de Barcelona, que el 2017 va ser pioner a regular la circulació dels patinets, està estudiant la possibilitat de modificar l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles per obligar al fet que els patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) estiguin assegurats i els conductors portin casc, com permet la recent regulació estatal, el 2022.

El 2 de gener passat va entrar en vigor la normativa estatal establerta per la Direcció General de Trànsit, que s'ha inspirat en l'ordenança de Barcelona, i el consistori ha fet una adaptació de les noves regles de Trànsit. Segons aquesta nova normativa, cap vehicle elèctric de mobilitat personal pot circular per les voreres ni en zones exclusivament per als vianants o pels carrils centrals de la calçada, no poden superar els 25 quilòmetres per hora -fins ara el límit de velocitat estava fixat en 30 km/h- ni portar més d'una persona.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, la setmana passada va avisar que des d'aquest dilluns els barcelonins ja no estaran “en una fase pedagògica” i que des d'aquest dilluns “s'aplicaran les mesures correctores que corresponguin”. La Guàrdia Urbana vigilarà especialment que els patinets i altres vehicles elèctrics no circulin per les voreres i que no vagi més d'una persona en cadascun. “Pot semblar entranyable que els pares portin els fills a l'escola en patinet elèctric, però és un perill”, va advertir Batlle.

En la campanya que ha iniciat aquest dilluns la Guàrdia Urbana “intensificarà la denúncia” d'aquestes conductes de risc, segons l'intendent major cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, que ha ordenat desplegar patrulles “en zones de vianants on s'ha detectat abús de circulació d'aquest tipus de vehicles”, com la Rambla Catalunya. També el miler de guàrdies urbans que patrullen cada dia pels carrers de la ciutat prestaran “la màxima atenció mentre duri la campanya”.

Durant l'any passat la Guàrdia Urbana va incoar 8.492 denúncies a usuaris particulars de vehicles de mobilitat personal que circulaven incomplint la normativa municipal vigent en aquells moments, cosa que suposa un increment d'un 29,7% respecte a l'any anterior.

Amb la normativa estatal, els principals supòsits de l'ordenança que es veuen modificats són la velocitat màxima de circulació dels vehicles de mobilitat personal, que es redueix de 30 km/h a 25 km/hora, i que ja no podran circular per zones per als vianants, cosa que fins ara estava permesa a Barcelona.

Un altre canvi important és que els que portin seient deixen de ser considerats vehicles de mobilitat personal, excepte si estan dotats d'un sistema d'autobalanceig, o puguin superar els 25 km/hora, i passen a ser regulats com a motocicletes.

Amb aquesta adaptació, a Barcelona els vehicles de mobilitat personal es poden desplaçar pels carrers on no estigui prohibida la circulació de vehicles i pels carrils bici.

Football news:

Ole-Gunnar sulscher: Manchester United no recibe un penalti después de que un mes about dos hizo ruido al respecto. El entrenador del Manchester United, Ole-Gunnar sulscher, no estaba contento porque el árbitro principal Stuart Ettwell, tras consultar con el VAR, decidió no penalizar a los londinenses en la primera mitad después de que el balón cayera en la mano de kallum Hudson-Odoi
Klopp sobre 2-0 con Sheffield: muchos descartaron al Liverpool. Tenemos que ganar, sin eso, no entrar en la liga de Campeones
El Milan marcó el penalti número 15 esta temporada de la Serie A, la mayor cantidad en la liga. El centrocampista Franck Kessieh se impuso por 7ª vez en la temporada
Liverpool anotó el 7000-th gol en la primera división de Inglaterra-sólo el Everton más
El equipo Ole-Gunnar sulscher no ha ganado ninguno de los 7 partidos de esta temporada de la Premier League (Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea y Tottenham): derrota 1-6, derrota y empate con el Arsenal de Chelsea, empate sin goles con el Manchester City y Liverpool
El espectáculo sobre la mano de Hudson-Odoi: Maguire dijo que los árbitros recibieron un penalti. El Defensa del Manchester United, Luke Shaw, habló sobre el episodio de la primera mitad del partido contra el Chelsea el Árbitro principal Stuart Ettwell, después de consultar con el VAR, decidió no imponer un penalti a los londinenses después de que el balón cayera en la mano del jugador Cullum Hudson-Odoi
Jota se pierde el partido con Sheffield debido a una enfermedad, Alisson - debido a la muerte de su padre