Spain

La Generalitat atorga un préstec de 2,5 milions d’euros als gimnasos DIR

La cadena catalana de gimnasos DIR és una de les beneficiàries de la línia de préstecs participatius d'Avançsa, l'empresa de la Generalitat dedicada a la promoció i localització industrial. En específic, l'empresa rebria un total de 2,6 milions d'euros amb els quals ha de finançar el seu pla de viabilitat i poder fer front a la caiguda d'ingressos derivada per les restriccions de control del coronavirus. La pandèmia va agreujar la situació econòmica de la cadena de l'empresari Ramón Canela, que en diverses ocasions ha hagut de recórrer al mercat de renda fixa per ajornar el pagament dels bons dels seus inversors i refinançar el deute.

L'ajuda a DIR es fa a través de l'empresa pública Avançsa. Des del departament d'Empresa, que lidera Ramon Tremosa (Junts), aquests préstecs estan avalats amb garanties reals per un període de cinc anys. També han fet èmfasi que en cap cas es tracta d'ajuts a fons perdut. Centenars d'empreses estudien com demanar indemnitzacions al Govern per les restriccions derivades de la pandèmia.

El novembre de l'any passat, Empresa va posar en marxa una línia de préstecs d'Avançsa dissenyada per ajudar empreses a les quals les restriccions per aturar la pandèmia haguessin afectat especialment, com els gimnasos. Es buscava ajudar a superar la falta de liquiditat i consolidar la posició financera, la qual cosa garanteix el manteniment dels llocs de treball.

Segons va avançar aquest dissabte el diari Ara, l'ajuda a l'empresa de Canela es va aprovar el 23 de desembre. D'altra banda, el 14 de febrer, l'empresa pública també va acordar realitzar préstecs a Manufactura Moderna de Metales per un import d'1,8 milions d'euros.

Football news:

Griezmann conversó con Hamilton y visitó las cajas de Mercedes en el gran premio de España
El Barcelona siente que Neymar la usó. Dijo que quería volver, pero extendió su contrato con el PSG (RAC1)
Los aficionados del Arsenal: Querían regalarles algo bueno. Lamento que no hayamos podido
El Atlético no perdió en el Camp Nou. La lesión de Busquets es el punto de inflexión del partido (¿y la carrera de Campeones?)
Verratti se lesionó los ligamentos de la rodilla en el entrenamiento del PSG. La participación en la Eurocopa aún está en duda
El contrato de Neymar en una sola imagen. Mbappé quiere lo mismo
El Manchester United quisiera fichar en verano a Bellingham, no a Sancho. Borussia no va a vender Jude