Spain

Barcelona obre els dos primers quioscos en desús gestionats per una cooperativa

La cooperativa Diverscoop, integrada per persones amb discapacitat funcional, ha reobert aquest dilluns els dos primers quioscs en desús de la ciutat de Barcelona, situats al número 4 del carrer Ramón Albó, al districte de Sant Andreu, i al 91 de l’avinguda Paral·lel, a Sants-Montjuïc. En un primer moment, els establiments es dedicaran a la venda de premsa, llaminadures i productes sostenibles i solidaris elaborats per entitats socials i de persones amb discapacitat, i iniciaran una línia de negoci per lluitar contra la solitud no desitjada: el repartiment de premsa a persones del projecte municipal Vincles.

La regidora i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Marga Marí-Klose, ha explicat que 11 membres de Diverscoop han rebut formació específica i assessorament per part de l’IMPD després de constituir-se com a cooperativa el 30 de desembre, i que durant les últimes setmanes han treballat en un pla de negoci inicial. L’objectiu del projecte no és només reobrir quioscos tancats per reprendre el model tradicional, sinó avançar cap a un negoci que “doni resposta a les necessitats emergents i es converteixi en un punt de referència i dinamització del veïnat”, a més de prioritzar la venda de productes ecològics i de proximitat, ha dit la regidora.

Durant les properes setmanes, s’establiran nous acords per oferir serveis de promoció i venda de productes vinculats al barri, així com serveis de recollida de productes, i també s’estudiarà ampliar el nombre de persones a través de la contractació laboral i l’increment del nombre de socis. A més d’aquests dos quioscos, es preveu l’obertura de dos establiments al número 2 del passeig Colom (Ciutat Vella), el 330 de l’avinguda Meridiana (Sant Andreu) i, abans que s’acabi el 2020, Divercoop en vol obrir tres més a la plaça del Pes de la Palla (Ciutat Vella), a la plaça Pius XII (les Corts) i al número 1006 de la Gran Via (Sant Martí).

La cooperativa ha rebut el suport d’entitats de la Xarxa per la Inclusió Laboral (XIB), com Acapps, la Fundació Ecom, la Fundació Joia i l’Associació Centre d’Higiene Mental de les Corts, a més de l’ajuda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni.

Football news:

Puig no quiere irse del Barça y luchará por un puesto en la alineación. Koeman le aconsejó que se fuera de préstamo
PSG podría firmar a Khedira de la Juventus
Rüdiger podría irse del Chelsea. Quiere jugar regularmente frente a la Eurocopa
Thiago Silva: me motiva la posibilidad de jugar el mundial 2022. Tendré unos 38 años, quiero estar en forma
El portero runarsson dejó el Dijon para continuar su carrera en el Arsenal
La Juve pagará 9 millones de euros por el Alquiler de Morata, un acuerdo que podría prorrogarse por un año el Delantero del Atlético Álvaro Morata está a punto de regresar a la Juventus
Chelsea pagará 24 + 6 millones de euros por el portero Renn Mendy. El acuerdo está cerrado