Spain

Barcelona es lleva en la fase 1

Barcelona s'ha llevat aquest matí en la fase 1 de la desescalada. Durant el cap de setmana, els bars i restaurants de tota la ciutat s'han dedicat a netejar els locals després de dos mesos d'aturada obligatòria i a primera hora del matí ja eren centenars els que havien col·locat cadires i taules a les terrasses. Malgrat tot, dos de cada tres locals amb terrassa de Barcelona romandran tancats, segons el Gremi de Restauració de Barcelona, per la falta de “viabilitat” econòmica que suposa obrir amb l'aforament reduït.

El Gremi assegura que la majoria d'establiments obriran quan la ciutat passi a la fase 2 de la desescalada. La restricció de les terrasses al 50% de l'aforament fa que l'obertura no sigui viable econòmicament, segons el gremi, que apunta que set de cada deu terrasses es poden tornar a instal·lar avui amb dues taules i vuit cadires, únicament. Prop de 3.300 locals de restauració sense terrassa continuaran tancats i, tenint en compte que el cens comercial fixa en 8.887 el nombre de bars i restaurants, la xifra de negocis que han reobert avui tot just supera el 20%. El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, considera que, tot i que es pot parlar d'un “encara tímid” retorn a l'activitat, és “positiu” avançar en el desconfinament.

A llocs com la rambla del Poblenou el retorn a la normalitat no ha estat tan tímid. La ciutadania no ha volgut deixar passar ni un segon i s'ha llançat a asseure's a l'ombra i gaudir del primer cafè, consumit en un establiment públic, des que es va decretar l'estat d'alarma. Desenes de persones s'aplegaven aquest matí intentant, encara que no sempre ho aconseguien, respectar la distància de seguretat.

Els xiringuitos de les platges ja fa uns quants dies que es preparaven per a l'obertura, que es farà també aquest dilluns a mig matí als diferents establiments escampats pels cinc quilòmetres de platges de la capital catalana. De fet, els treballadors d'aquests establiments han treballat tot el cap de setmana col·locant el mobiliari de les terrasses per començar una temporada sense els principals clients: els turistes.

La fase 1 també ha permès l'obertura dels cementiris que estaven tancats al públic des que es va decretar l'estat d'alarma. Al cementiri del Poblenou, els responsables de la instal·lació han col·locat uns cartells on marquen les distàncies de seguretat que han de complir els usuaris. A primera hora del matí només hi havia a dins els operaris de parcs i jardins, a més dels de cementiris, acabant de tallar males herbes i adequant la instal·lació abans que hi accedissin els visitants. Des de primera hora del matí s'hi ha vist un petit degoteig de persones amb flors que visitaven nínxols i tombes dels seus éssers estimats després de dos mesos sense poder fer-ho.

Els serveis de neteja de la ciutat ja estan avui al 100% i a diversos barris s'ha començat a regar els carrers. Una acció que es va deixar de fer de manera programada, ja que es va reservar el reg als llocs crítics, com prop d'hospitals, supermercats o residències.

Football news:

Ole-Gunnar sulscher: Nadie gana solo, a menos que seas Maradona
Ocampos sobre Messi: lo Miras como un Dios, pero es real. Leo ayuda a los jugadores
Sulscher sobre el trío Marsial-Rashford-Greenwood: Nada nuevo para el Manchester United. ¿Recuerdan a Ronaldo, Rooney y Tevez?
Josep Bartomeu: el Barcelona ha ganado la liga 8 veces en 11 años. Un logro histórico
Lineker sobre la decisión de CAS sobre Man City: es Difícil saber qué pasará con las reglas de la FFP después de tal
Vacaciones ocupadas de Holand: primero con su padre cortó árboles, luego discutió con un guardia de seguridad en un Club nocturno
Tebas sobre la participación de Man City en competiciones europeas: CAS no cumple con los estándares de arbitraje